Spring naar inhoud

Het boek

Na elf jaar ondernemerschap zit Glenn van der Burg ontredderd op de bank. Weg energie, weg dynamiek, weg hoop. Dat laatste is nog wel het ergste. Het geloof dat het allemaal goed komt, is verdwenen. Wat nu? Glenn neemt een drastische beslissing; hij stopt met ondernemen en gaat op zoek naar zijn nieuwe toekomst.

Afbeelding van het boek Boven het maaiveld
In Boven het maaiveld gaat Glenn op zoek naar de essentie van leiderschap in de 21e eeuw. Waarom zijn er maar enkele mensen die het voortouw nemen en daadwerkelijk iets veranderen en verbeteren? Waarom leiden leiders? Waarom steken slechts een paar hun kop boven het maaiveld? En wat kan dit allemaal voor jou – als lezer – betekenen?

Zijn zoektocht leidt langs modellen en theorieën van onder anderen Belbin en Quinn over leiderschap. Ook ontmoet hij leiders vanuit de praktijk, zoals SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan, politicus Alexander Pechtold, generaal b.d. Hans Couzy, lid van de raad van bestuur van AkzoNobel, Tex Gunning, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Philips, Trude Maas – de Brouwer en zijn vader. Waarom doen zij wat ze doen? Wat zijn volgens hen de kenmerken van leiderschap? En waar komen hun drijfveren vandaan? Allemaal ingrediënten om zelf aan de slag te gaan en te bepalen wat jij kunt, waar jij voor staat en wat jij wilt bijdragen.

Via deze website krijg je korte voorproefjes van de ontmoetingen met diverse leiders. Het boek kun je bestellen door mij een mailtje te sturen. Maar is ook online verkrijgbaar bij diverse boekhandels.

De auteur
cover1Glenn van der Burg vertelt over mensgericht organiseren en begeleidt organisaties voor betere prestaties en gelukkigere mensen. Glenn vertelt regelmatig op congressen en seminars over thema’s zoals leiderschap, het nieuwe werken en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast begeleidt hij groepen die samen een vliegende start willen maken om hun organisatie mensgericht te maken.

Glenn is een Meervoudig Verbonden Professional. Naast zijn eigen bedrijf SparkO2, is hij verbonden aan MVO Nederland, De Baak en zijn uitgever: Vakmedianet. Als ondernemer heeft hij thema’s als leiderschap, diversiteit en arbeidsparticipatie in de praktijk gebracht. Onder andere met het detacheringbureau voor mensen met een handicap genaamd Onbegrensd Talent.

In het voorjaar van 2012 is zijn eerste boek Boven het maaiveld over het ‘waarom’ van leiderschap uitgekomen. Op de website lees je voorproefjes van zijn interviews met leiders zoals Alexander Pechtold en Willemijn Verloop. Het komende jaar werkt hij aan zijn tweede boek over Management Mythes.

Zijn favoriete quote is er een van managementgoeroe Professor Gary Hamel: “You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.”

Mini BIO: Vader van 2, Vriend van een prachtige vrouw, Verteller, Dagvoorzitter, Facilitator schrijver van Boven het maaiveld – een boek over persoonlijk leiderschap, Meervoudig Verbonden Professional, Ondernemend in SparkO2, Verbonden aan MVO Nederland en De Baak, Matig gitaarspeler, Geweldig kampvuur zanger, Rennen en lummelen, Top-Thuis-Kok, Geloof in potentie van ieder mens.

Email

Twitter

LinkedIn

Mijn Bookmarks op Delicious

3 reacties leave one →
  1. Jenny permalink
    17 augustus 2011 08:21

    Ziet er top uit! Veel succes met schrijven en het halen van je deadlines..;-)
    groeten Jenny

Trackbacks

  1. Deadline « Boven het maaiveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: