Spring naar inhoud

Reacties

Heb je het boek gelezen? Wat vond je er van? Waar wil je meer over weten? Wie heeft je geïnspireerd? Hier kun je al je reacties kwijt. Ik ben benieuwd! Je kunt me ook je reactie in beeld sturen. Een foto van de plek waar je het leest of de boekhandel waar je het boek hebt gekocht. Hieronder wat voorbeelden. Ook op Facebook is er een ‘page’ voor Boven het maaiveld waar je je reactie achter kan laten.

Artikelen en recensies:

Business Nationaal – april 2013 – rubriek Literatuur
P&O Actueel – september 2012 – Talentontwikkeling: Ontdek je drijfveer
Managementboek magazine – augustus 2012 – recensie
Managementboek.nl – 20 juni 2012 – Herkenbaar!
De Telegraaf – 9 juni 2012 – Ook ondernemend in loondienst
Office Magazine – mei 2012 – De essentie van leiderschap
P&O Actueel – mei 2012 – Resources
NU.NL – 1 mei 2012 – Zoektocht naar leiderschap

ArUL5wICMAAVFxG
ArfCV0UCIAEJpkhimage001image001

Boven het maaiveld over de hele wereld 😉, a set on Flickr.

10 reacties leave one →
 1. 29 april 2012 23:25

  Dank Glenn voor het delen van de waarden, inzichten, views van leiders en anno nu wijze waarop jij hun verhalen, jouw reflectie daarop en verbinding met theorie hebt vormgegeven met hulp uiteraard. Een goed leider zet anderen in hun kracht. De cultuurverandering van “whats in for me in plaats van “whats in for you”blijft een heel lastige. Volgens mij is Microsoft wat dT betreft ver vooruit en een lonely only! Anvulling van mij kant op je statement ” het gaat er om wat mensen willen worden, niet om wat ze zijn geweest! Ik vind dit prachtig omdat ik vind dat iedereen in zijn kracht moet worden gesteld. Het voorbeeld van wahid bewijst dit. Maar er is ook zoiets als ” het gaat niet om wat je zegt maar wat je doet” ik weiger vooralsnog nog mijn circuleren of concern te verkleinen wek liever aan vergroting van mijn circuleren of influence. Hartelijk Eric

 2. 9 mei 2012 09:54

  Hi Glenn, wat een mooi verjaardagscadeau is jouw boek! Een mooi ego-document over zoektocht naar eigen drijfveren en talenten om weer leiderschap te nemen over je eigen (werkzaam) leven. Leest als een trein. Integer en herkenbaar. Prettig afgewisseld met persoonlijke interviews met bekende leiders over hun waarden en drijfveren. Met als heldere boodschap: de essentie van leiderschap is bewust te leven vanuit je eigen waarden en talenten en het geluk deze te kunnen blijven ontwikkelen.
  Wat een geluk om jou als collega te hebben!

 3. 10 mei 2012 12:22

  Hoi Glenn: Mijn complimenten!
  Het is duidelijk je bent niet alleen verkoper, top-kok en actieve vader, maar ook schrijver!
  Wat ontzettend leuk om meegenomen te worden in jouw zoektocht naar, in mijn beleving, de essentie van het leven. Jouw eigen zoektocht, de zienswijze van aansprekende persoonlijkheden en theoretische modellen vormt een inspirerende mix. De opzet van het boek heeft mij er in ieder geval toe bewogen er direct mee aan de slag te gaan.
  Leuk en nuttig om de alledaagse hectiek even te ontvluchten om na te denken over wat ik nog wil en kan bijdragen in de mij resterende jaren ‘boven het maaiveld’.
  Hoe zorg ik ervoor dat ik niet nu al in de levensfase kom van tevreden terugkijken, wat wil ik nog worden? Hopelijk blijven we de tijd vinden om, af en toe samen te genieten van de geneugten des levens, elkaar te stimuleren eruit te halen wat erin zit.

 4. 4 juni 2012 12:12

  Hai Glenn; HULDE aan de schrijver!
  Je boek heeft me geraakt en geīnspireerd om nog eens goed in de spiegel te kijken. Je schrijfstijl voelt aan als water en is af en toe ontroerend. Je stapelt losjes de kapstokken die jij hebt gebruikt in jouw voettocht. Vervolgens doorspek je structuur met levensverhalen van mooie doorleefde mensen. Zo komt de buitenwereld op een heel natuurlijke manier in de intimiteit van jouw verhaal. Ik heb genoten. Wanneer komt je volgende…. Ik kijk er naar uit!

 5. 29 oktober 2012 12:50

  Een heerlijk boek om tijdens de vakantie te lezen. Dat heb ik ook gedaan in de zomer, altijd een periode van bezinning en reflectie. Ik ben niet een echte lezer, maar dit boekje ging er makkelijk en vlot doorheen. Leuk om de levensloop van Glenn te lezen en veel respect voor de keuzes die Glenn heeft gemaakt in zijn leven. Ook de interviews zijn interessant en leerzaam en de theoretische stukken over Leiderschap. Kortom een aanrader!

 6. 4 maart 2013 11:48

  Een prachtig boek Glenn. Leest als een trein en zit vol herkenning. In het diepe springen lijkt niet gemakkelijk, maar wie durft kan alles! Mijn lef is er zeker weer door aangewakkerd – dank daarvoor 🙂 De afwisseling tussen theorie, modellen, persoonlijke verhalen en interviews spreekt me zeer aan. Ik ga het boek zeker aanraden aan mensen om me heen die een (fictief) duwtje nodig hebben. Over een drempel heen stappen, levert veel op; voor onszelf en daarmee ook voor anderen. Geweldig boek.

 7. Simone van Houtum permalink
  24 februari 2014 15:52

  Glenn,
  Wat een stoer boek! Mooi om te lezen hoe je op persoonlijke wijze verwoordt hoe jouw zoektocht is verlopen en wat nog mooier is; je hebt me heel veel stof aangereikt om mijn zoektocht te doorlopen. Ik heb je boek gelezen met internet binnen handbereik. Op die praktische manier heb ik snel kunnen schakelen en veel inspiratie op kunnen doen. Het heeft mij veel energie gegeven om kritisch naar mezelf te kijken en vanuit dat punt mijn koers te bepalen. Dat die in de toekomst drastisch gaat veranderen staat vast. Dank je dat je me een stuk op weg hebt geholpen. Ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen en blijf je zeker volgen in jouw ontwikkeling! Tot ziens.

 8. 19 juni 2014 20:35

  Beste Glenn,
  Ik zit nu nog op het MBO en ben nu mijn HBO studie uit aan het zoeken, en ik zit eraan te denken om later een eigen praktijk op te gaan richten met begeleiding individueel en in groepsverband. Je boek heeft me veel geleerd en een groot inzicht gegeven in de arbeidsmarkt en wat je kunt doen om gezien te worden en het verschil te kunnen maken. Ook heb je veel geïnterviewd en daaruit heb ik geleerd dat het goed is om gesprekken aan te gaan met mensen, in mijn geval van het niveau waar ik ook graag zou willen komen. Ik heb dus heel veel geleerd en ben heel blij dat ik het boek gelezen heb. In het boek vertelde je dat het best eng was om een boek te schrijven omdat je het gevoel had dat je best wel veel van jezelf liet zien aan mensen die je helemaal niet kende. Ik vind dat je goed kunt schrijven en aan de reacties te zien ben ik niet de enige die er zo over denkt. Mooi die opmerking van dat je juist de mensen zo dankbaar bent van wie je niét een ondernemer hoeft te zijn, maar die gewoon van je houden voor wie je bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: