Spring naar inhoud

2-Waarden

Waar sta je voor? Waar kun je heel erg boos of heel erg blij van worden? Wat raakt je echt? In je waarden zit een onuitputtelijke energiebron. Maar omgekeerd ook een energielek als je dagelijks op je werk geconfronteerd wordt met zaken die tegen je waarden ingaan. Op deze pagina vind je de links die in het boek opgenomen zijn in het hoofdstuk Waarden. Ik probeer regelmatig nieuwe filmpjes, onderzoeken en voorbeelden toe te voegen. Ik nodig je graag uit om me daar bij te helpen. Via het ‘reactie’ veld onderaan de pagina kun je je eigen inzicht met lezers delen.

Testen
Er zijn verschillende bedrijven die testen aanbieden om je voorkeurswaardensystemen binnen Spiral Dynamics helder te krijgen. Zowel Waardenmanagement als Management Drives zijn prima tests.

Boeken
Cover van het boek Cubrix van Marcel van MarrewijkIn Ethica van Aristoteles worden de vier kardinale deugden geintroduceerd. Voor de echte ‘die-hard’ is dit een mooi werk om je tanden op stuk te bijten. Wel geweldig hoe een boek van meer dan 2.000 jaar oud nog steeds actueel is.
De Cubrix van Marcel van Marrewijk is een aanrader als je meer wilt weten over Spiral Dynamics, maar zeker als je de impact van de waardensystemen op organisaties interessant vindt.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: